Adrian Minune în Gadjo Dilo, muzică ţigănească

By on Dec 3, 2015 in Video, Visual, youtube

Înainte să fie cunoscut ca regele manelelor, sau prinţul – nu mai ştiu exact ce statut divin are în ziua de azi, Adrian Minune (pe atunci “Copilul Minune) a jucat într-un film in limba ţigănească, Gadjo Dilo.

Rolul său din film nu a fost a vreunui mafiot, rege sau orice altceva cu maşini scumpe, ci a unui simplu lăutar. Ba chiar rolul lui a fost unul foarte mărunt, fără replici şi doar două scene în care cântă muzică ţigănească.

Piesa din primul clip de mai jos, Adrian Simionescu – Tutti Frutti este o producţie a lui Gokhan Karagol, interpretată de Adrian Minune acompaniat de alţi câţiva lăutari.

Al doilea video este pentru aceeaşi piesă, în primul cadru din film, când “francezul” aude pentru prima dată piesa. Este vorba de “sărbătorirea şi plângerea mortului”, nu o scenă de înmormântare după cum se poate observa. Scena este strâns legată de obiceiurile ţigăneşti (nu ştiu exact a căror ţigani). Dacă aveţi mai multe cunoştinţe referitoare la obiceiurile ţigăneşti vă rog să lăsaţi un comentariu.

Filmul este foarte interesant şi majoritatea replicilor sunt în ţigăneşte, uneori amestecate cu cuvinte româneşti, cu excepţia presonajului principal care vorbeşte tot filmul în franceză, încercând să înveţe limba ţigănească. Peisajul este un sat de ţigani din România anilor 1997. Prezită tragedia din viaţa unui bătrân ţigan, cu copilul închis la puşcărie pentru 6 luni (fapt pentru care se simte ruşiat el şi familia lui) alături de alte tragedii descrise în film. În paralel o altă poveste este descrisă, iubirea unei ţigăncuşe tinere, umblată prin lume.

Dacă vrei să vezi tot filmul dă-i un click aici: Gadjo Dilo.

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gadjo Dilo, film în limba ţigănească | HGP.ro | HGP.ro - […] Adrian Minune bagă şi el de 2 ori la acordeon şi voce, tot în limba ţigănească, puţin completată de…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *