Cafea, dulce cafea

By on Jan 4, 2009 in Zi de zi

CoffePentru ca imi place la nebunie o cafea putin fierbine, cu un miros care-ti lasa gura inundata 😀 Sorb o gura putin amara din ceasca, dupa care sarut o guritza dulce. 😀 Ah… e dimineata? Nu cred, dar nu mai conteaza. Merge oricand atata timp cat ai cu cine si ai si ce.  O Arabica buna! 🙂 Am citit cateva chestii interesante pe www.desprecafea.ro cu informatii care orice cafegiu ar trebui sa le stie.

Se spune ca exista peste 6.000 de specii de planta de cafea si cel putin 25 de soiuri principale. Cele doua specii cele mai importante din punct de vedere comercial sunt: cafeaua Arabica si cafeaua Robusta.

Boabele de Arabica cresc cel mai bine la altitudini de peste 900 de metri. Cafeaua obtinuta din boabele de Arabica are cele mai bune caracteristici de aroma si gust. In mod tipic, aceste boabe contin numai jumatate din concentratia de cafeina a boabelor de cafea Robusta. Productia de Arabica reprezinta 80% din comertul mondial cu cafea, insa numai 10% din aceasta indeplineste standardele de specialitate pentru cafea.

Boabele de Robusta cresc de obicei la inaltimi mai mici. Arborii de Robusta cresc usor, au productie mare si sunt mai rezistenti la boli decat specia Arabica. Boabele de Robusta au de obicei o aroma de lemn, astringenta si sunt utilizate, atunci cand se doreste un pret mai scazut al cafelei sau o concentratie suplimentara de cafeina. Un procent mic de cafea din acest soi este adaugat la multe amestecuri italiene de espresso pentru o consistenta suplimentara.

Oky 🙂 am sa ies de pe net, imi iau iubita si iesim la o cafea! 😀
Pofta mare!

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *