Despre mediu. Când se împute treaba – The Climate Reality Project: 24 Hours of Reality

By on Sep 13, 2011 in Politica, Presa, Video, Visual, Zi de zi

Video-urile de mai jos este sunt două spoturi create special pentru o campanie de “climate change”. Glover Park Group şi Alex Bogusky, creatorii acestui scurt-metraj, vor să te provoace la schimbare şi să te trezească (pe tine, userul sau telespectatorul din spatele monitorului) vorbind în cadrul evenimentului despre schimbarea climatică despre care se tot vorbeşte.

Schimbarea climatică nu are loc mâine ci deja se întâmplă!

The 24 Hours of Reality este un eveniment la nivel global prin care Al Gore va prezenta, câte o oră, timp de 24 de ore, pentru 24 de Time Zones miercuri şi joi, începând cu Mexico Citz la 00:00 GMT şi terminând cu New York la 7:00 PM sau 23:00 GMT. Toată chestia asta va începe pe 14 septembrie (15 septembrie la noi), iar fiecare prezentare în parte va avea ca locaţie de filmare un alt spaţiu din lume, o altă zonă, altă ţară. În prezentare, iubitorul de natură (sau viitor candidat la preşendeţia SUA?) Al Gore va face legătura între poluarea produsă de om şi evenimentele recente care se pare că încep a deveni o obişnuinţă, un anotimp în sine prin unele părţi ale lumii (uragane, ţunami şi alte căcăjderi cu ştampila “poluaţi fraţilor! sunteţi prea mulţi oameni pe Pământ!”). A nu se interpreta greşit … chiar îmi pare rău de oamenii afectaţi (într-o oarecare măsură, pentru că n-are sens să pretind că-mi pasă pe bune!), dar am o milă specială pentru poporul american, o milă care o atribui unui şoarece de laborator, pentru că întreaga lor naţiune e făcută pentru teste sociologice… dar n-are sens să intrăm în detalii de genu` ăsta.

Revenind la subiectul articolului, în cazul în care te întrebai, da… Al Gore e acelaşi om care a fost vice-preşedinte în SUA şi acelaşi care a candidat la preşedenţie împotriva lui Buş.

Campania este foarte interesant pregătită, iar impactul se aşteaptă a fi diferit, ceva mai mare (faţă de promovarea standard a “iubitorilor de natură”). Dimensiunea promovării şi tipul de advertising folosit este demn de bugetele Hollywoodiene.

Vizionare plăcută! 🙂

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *