Dr. Jekelius – localul şi omul

By on Mar 28, 2013 in Localuri si restaurante

Astăzi am fost într-un local deschis destul de curând. Se numeşte Dr. Jekelius – Pharmacy Cafe, iar tematica localului – după cum spune şi numele – e de farmacie. E chiar reuşit! Şi nimic din decor nu te duce cu gândul la farmaciile high-tech de astăzi, cu acel cântar care-ţi spune glicemia şi-ţi calculează ce fel de Strepsils ar trebui să-ţi cumperi. Arată mai mult a farmacia aia veche, la care mergea bunica pe vremea când era fată. Sau poate mai corect spus pe vremea când Dr. Jekelius era în viaţă.

Am băut o cafea simplă, iar Raluca o cafea vieneză (un fel de cafe latte cu sirop de caramel) completate fiecare cu câte un fresh din lista destul de bogată, fiecare mix cu câte o denumire specifică; ea – un fresh de portocale, morcovi şi ghimbir, băutura fiind de un galben pal, iar eu unul de sfeclă roşie, mere la fel de roşii plus morcovi; culoarea băuturii – un roşu sângeriu.

Descrierea spaţiului nu-şi are rostul. Poţi vedea pozele de mai jos, iar pentru a avea o părere mult mai clară a decorului şi meniului oferit îţi recomand să mergi direct la ei. Preţurile sunt comparative cu restul localurilor de pe Republicii.

Pagina de Facebook a localului: http://www.facebook.com/DrJekeliusPharmacyCafe

Totuşi, ce m-a făcut să scriu articolul de faţă este denumirea localului. Dr. Jekelius, mai exact. Cine este el şi de ce numele acestuia a fost ales ca nume al localului … Aceste informaţii m-au făcut să mă gândesc bine dacă mai calc prin localul respectiv sau nu. Iaca ce am aflat de pe geni.com.

EDIT: După atenta verificare a articolului, împăratul troll Mihu îmi atrage atenţia că n-am citit întregul afiş de anunţare a deschiderii localului. Acolo este (şi-aici are mare dreptate) notat că e vorba de Ferdinand Jekelius, nu Erwin Jekelius – două persoane total diferite. Acest Jekelius, după care s-a luat şi numele localului a fost un farmacist, deschizând “a şaptea farmacie Jekelius” (prima farmacie a Braşovului) pe actuala str. Republicii nr. 17, prin 1850. Denumirea populară a farmaciei respective era “Farmacia peştişolui de aur” (sau ). Casa Jekelius este situata fix la intersecţia dintre Michael Weiss şi Republicii (vezi ultima poză din articol).

Drept urmare, pentru că am greşit şi nu m-am documentat corect, am să revin în acest local şi am să consum mai mult cu 12 lei decât aş fi făcut în mod normal! Voi bea două freshuri în loc de unul!

Am păstrat textul despre Dr. Erwin Jekelius aici: http://www.hgp.ro/dr-erwin-jekelius/

Sursa 1, de direcţionare: Mihu
Sursa 2, de informare: http://www.siebenbuerger.de/

Dr. Jekelius Brasov

Pharmacy cafe Brasov

Dr Jekelius cafe Brasov

Casa Jekelius Brasov

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cine a fost Dr. Erwin Jekelius | HGP.ro ::.... - [...] tot l-am confundat pe Ferdinand Jekelius cu Erwin Jekelius, am zis să păstrez textul articolului, dar separat – într-un…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *