Hacking predat la scoala

By on Mar 17, 2010 in Educatie, Online, WebIT

mp3: Morometzii – www.n-avem site.ro

Pasionatii de informatica si in special de arta hack-uitului isi pot aprofunda cunostiile pe bancile unei facultati din Scotia. Astfel la Universitatea Abertay te poti inscrie pentru a participa la studiile post-universitare care au ca tema ilegalitatile produse pe internet. Cu ajutorul cursului “Securitatea informatica si Hackuitul Etic” studentii vor cunoaste mai bine lumea criminalitatii informatice.

Cum sa testezi vulnerabilitatea unui sistem sau cum sa gasesti solutii pentru protectia lor sunt doar cateva dintre lucrurile pe care studentii le vor invata la acest curs. Candidatii care vor insa sa devina hackeri cu studii superioare sunt nevoiti sa treaca printr-un proces amanuntit de verificare. Astfel cei care se gandesc la posibilitatea de a performa impotriva marilor companii dupa absolvirea acestui curs nu vor fi admisi.
Noua meserie este atractiva din toate punctele de vedere, ea fiind si foarte banoasa. Castigurile unui absolvent al acestui curs pot ajunge si la 70.000 de euro pe an.

Cam asa suna un articol gasit pe pagina de “stiri de cariera” de pe siteul http://www.studentie.ro/. Curios din fire, dau si caut universitatea… click pe studiile oferite si surprizaaa 😀 au o gramada de specializari superbe, nu doar pe partea de IT! Dar pentru ca sunt egoist si pe mine ma intereseaza doar partea de IT despre asta iti povestesc (care mi se par interesante):

Criminalistica digitala (Digital Forensics)
WebDesign (iti dai seama? sa faci master in webdesign :D)
Hacking etic! cu 2 specializari:
1. Hacking etic si contramasuri
2. Hacking etic si securitatea calculatoarelor

Pe langa asta mai au multe altele (gen retelistica si IT, tehnologia informatiei… and so on) cum ar fi Computer Games Study unde pot enumera, din nou, cateva specializari intersante:

Arta si Proiectare Computationala (adica pe PC… duh! 🙂 ):
Arte pe calculator
Comunicare vizuala si Proiectare Media
Jocurile pe Calculator si proiectarea lor
Jocurile pe calculator si tehnologiile existente
Dezvoltarea Jocurilor
Creativitatea productiei de sunet

Ha? Te-ai gandit vreodata ca va exista o asemenea facultate? De studiat clar se studiaza, dar nu m-am asteptat niciodata sa fie publice cursurile (deschise oricarui doritor). Specializarile dureaza 4 ani (pe partea de IT) si celelalte variaza intre 3 si 4 ani. Acuma sunt curios cum sunt dozate informatiile transmise si cine preda, pentru ca si noi avem la facultate cursuri cu denumiri pompoase, geniale… dar se preda fix pix… doar numele sa fure ochii necunoscatorilor sau sa te amageasca. Aceeasi materie veche, aceeasi tactica expirata de predare, acelasi profesor care i-a predat si tatalui meu… dar se numeste mai smecher materia, tată! S-a rezolvat reforma in invatamant si studentii nostrii sunt destepti!

Marea diferenta care o vad intre oamenii care fac aceasta facultate si copii, adolescentii romani care fac acelasi lucru fara sa participe la cursuri specializare este in primul rand nevoia (de a castiga bani usor, multi si repede) in primul rand. Si in al doilea rand e faptul ca “scoala vietii” sau “furatul de meserie” (pentru ca si asta e o meserie) e mult mai eficienta decat cursuri predate. E adevarat ca inveti mai usor cand cineva iti da mura-n gura dar atunci creativitatea este diminuata, iar in domeniul IT este estentiala(de la o simpla setare a Windowsului, sa-l faci sa mearga pe PCul tau mai vechi, pentru ca nu-ti permiti o placuta de RAM, un HDD mai mare, sau o procesor mai smecher, pana la cum sa faci sa-ti stergi urma si sa-ti ascunzi IPul cand furi carti de credit sau spargi servere).

Game development and design este un alt exemplu clar. Un prieten, vecin de camin, a creat un mic joc (inca lucreaza la el) fara sa-i predea vreun profesor cum se face. Din placere 🙂 dragut, nu?

Acuma sunt curios daca exista ceva burse care pot fi accesate sa studiezi la Universitatea Abertay din Scotia. Tocmai am dat send la un e-mail catre tutorele de recrutare. Sunt curios ce raspuns imi da 😉 I’ll keep you up to date.

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

2 Comments

  1. hehhe…inspiratie pentru articol si poate o sansa mare pe viitor. imi place… tine-o tot asa, numa bine iti doresc si tot ce iti propui sa realizezi, pentru ca te cunosc si stiu k poti…

  2. Ms de link! 😉 ms mult 😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. uberVU - social comments - Social comments and analytics for this post... This post was mentioned on Twitter by horea_stuff: toate ca toate, da`…
  2. Raspuns de la University of Abertay | HGP.ro ::.... - [...] de hacking (la Universitatea Scotiana din Abertay) despre care iti povesteam acum cateva zile in articolul de aici. Fara…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *