Oamenii, creierul si manipularea electromagnetica

By on Apr 1, 2010 in Business & Money, Educatie, Politica, Presa

Am citit 2 articole interesante (pe acelasi subiect de baza) si am hotarat sa le postez si aici. Evident, cu sursele de rigoare (intre cele 2 articole). Articolele initial le-am citit pe descopera.ro, dar am pus mai jos sursa publicata de acestia. Oricum, ce am citit, ma face sa cred un singur lucru. Unii se joaca de-a Dumnezeu prea mult. Iar daca este adevarat ce s-a publicat, e clar ca:
1. Masonii exista si au gandire diabolica
2. Manipularea populatiei globului se va incerca (fortat, dar nu fizic)
3. Al III-lea Razboi Mondial va exista 100% 🙂

Doamne ajuta!… si… enjoy!

Matematica veche si creierulOamenii de stiinta au descoperit in creierul uman “busola moralitatii”, cea care controleaza felul in care percepem comportamentul celorlalti. Regiunea, situata chiar in spatele urechii drepte, devine mai activa atunci cand ne gandim la faptele bune sau rele ale oamenilor. In cadrului unei experiment inedit, cercetatorii au reusit sa altereze, temporar, activitatea acestei zone cerebrale si sa ii faca pe subiecti mai putin morali, prin intermediul unor magneti puternici.

Studiul subliniaza, in principal, faptul ca barometrul nostru pentru bine si rau nu se bazeaza atat de mult pe educatie, religie, sau filosofie, cat pe biologia creierelor noastre. Busola morala se afla intr-o regiune a creierului denumita “jonctiune temporo-parietala dreapta”. Este localizata aproape de suprafata creierului, in spatele urechii drepte.

Cercetatorii Institutului Tehnologic Massachusetts au folosit o tehnica neinvaziva, denumita stimulare magnetica transcraniana, pentru a perturba respectiva zona cerebrala. Metoda genereaza un camp magnetic asupra unei mici parti din craniu ce creeaza curenti electrici slabi la nivelul creierului. Acestia interfereaza cu celulele cerebrale din apropiere si le deregleaza activitatea fireasca.

Creierul ideal pentruvo masa de oameni manipulataIn primul experiment, 12 voluntari au fost expusi actiunii campului magnetic timp de 25 de minunte, inainte de a fi supusi unei serii de problematici morale. Pentru fiecare dintre cele 192 de scenarii, li s-a cerut sa incadreze actiunile personajelor pe o scara de la 1 la 7, unde 1 insemna “absolut gresit”, iar 7 “absolut acceptabil”. In al doilea experiment, campul magnetic le era aplicat pe cap in timp ce li se cerea sa evalueze situatiile respective. In urma ambelor testari s-a constatat o moralitate mai scazuta a subiectilor.

In cadrul experimentelor, actiuni iresponsabile sau tendentioase, care ar fi putut conduce la situatii neplacute, au fost privite ca acceptabile din punct de vedere moral, daca s-au soldat cu “finaluri fericite”. Nu este pentru prima oara cand cercetatorii descopera parti ale creierului specializate in etica si moralitate. Anul trecut, cercetatorii americani au pretins ca ar fi descoperit ceea ce ei au denumit “punctul lui Dumnezeu”, o regiune din creier, responsabila de religiozitate.

Pana aici sursa este DailyMail. De aici mai departe este de pe La Repubblica.

Cu ajutorul unei serii de intrebari pe teme religioase si mai ales al tehnicii rezonantei magnetice functionale (fMRI), un grup de cercetatori de la National Institutes of Health (Nih) din Statele Unite a reusit sa identifice zonele cerebrale ale credintei religioase.

Creierul si zonele sale de controlDaca Dumnezeu exista, atunci creierul omului este “oglinda” ideala in masura sa-i reflecte imaginea. La credinciosi precum si la necredinciosi, chestiunea existentei vietii de apoi implica arii din cortexul cerebral foarte evoluate, ce sunt – ca de altfel si credinta religioasa – absente la celelalte specii. Intreband circa 60 de voluntari daca ceea ce se intampla in lume reprezinta vointa lui Dumnezeu, cercetatorii au ajuns la concluzia ca, indiferent de raspuns, in creierul acestora se activeaza aceleasi arii din cortexul frontal, cele legate de gandirea abstracta si de luarea de decizii.

“Obiectivul nostru nu a fost sa-l gasim pe Dumnezeu in creier, ci sa intelegem ce anume se intampla la nivel cerebral atunci cand un om se gandeste la divinitate”, a explicat Giovanna Zamboni, una din cercetatoarele implicate in studiu. “Am descoperit ca persoanele necredincioase reactioneaza la intrebarile religioase intr-o maniera similara cu cei crendinciosi, adica, independent de raspunsurile date de fiecare, instrumentele intelectuale utilizate pentru a aborda tema divinitatii sunt comune tuturor oamenilor”, a precizat ea. Imaginile diferitelor portiuni din creier ale celor implicati in studiu, activate de intrebarile pe teme religioase au fost publicate in numarul de astazi al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Creierul zburator, incapsulat si controlat

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *