Părerea mea de azi

By on Aug 29, 2013 in Business & Money, Educatie, Politica, Politica mea, Presa, Zi de zi

Rosia Montana Guverntul si Corporatiile

Autor: un prieten/anonim
Sursa imagine: http://thenewquakeragitator.wordpress.com/

Romanul, dupa ce a iesit in strada in anii ’90 si a luat bataie de la minerii “ieliberatori” , a incetat sa mai spere ca atutudinea lui poate schimba ceva. S-a retras in casa si a tacut la falimentarea industriei, la devalizarea bancilor, la defrisarea ilegala a padurilor si asa mai departe. In aceasta perioada se atinge un nou punct critic.

S-a aprobat exploatarea gazelor de sist si a Rosiei Montane, dar sa nu ii dam prea mult credit nici lui Ponta, care este un executant. Aceste interese depasesc chiar si ego-ul lui de plagiator crescut de Nastase. Insa ca OM si prim-ministru, sa semnezi cu zambetul ala pe buze exploatarea otravitoare a tarii tale, dupa ce ti-ai facut campanie pe faptul ca vei proteja natura (!), e cel mai josnic lucru. Sper ca va dati seama ce spagi au primit ca sa aibe constiinta impacata si la ce nivel inalt s-a ajuns. Sa cumperi un prim-ministru e ceva (chiar si pe unul ieftin cum e Ponta!)…

In Romania se produce, dupa parerea mea, o agresiune de tip sistemic, ce poate destabiliza statul roman si poate pune in pericol siguranta si integritatea nationala. Nu e o noutate astea ca se intampla mereu unde au interes marile corporatii si armate. Pe de-o parte avem gigantii industriali si alimentari Monsanto, Chevron, RMGC si OMV care in mod abuziv si imoral vor sa ne exploateze resursele; avem vecin in vest cu politica si lobby agresiv si care da dubla cetatenie ca sa ceara la anul la Bruxelles vedea-vom ce, profitand de moment; iar cel mai grav lucru este ca avem o guvernare complet aservita (!) si pusa pres in fata corporatiilor! Si care nu ia o atitudine categorica in privinta exploatarilor ilegale de petrol si lemn, sau impotriva contractelor in defavoarea statului, asa cum s-ar intampla intr-o tara vest-europeana unde asa ceva ar fi de neconceput.

Concertul magnific de ieri seara al lui Roger Waters vine intr-un moment foarte simbolic, in care ar trebui sa ne dam seama ca suntem pe cale sa ne pierdem insasi instinctul de conservare daca acceptam in continuare sa ne fie tara abuziv exploatata! Oamenii in care am investit incredere si voturi ne-au mintit pe fata, pe sanatatea si banii nostri! Cat de superiori se considera insa, lor de oameni le e frica, de adevar!

In conditiile acestea, una e postarea si activitatea online, folositoare si motivanta, dar limitata, iar alta e manifestarea practica a drepturilor cetatenesti in momente cheie! Regret ca n-am ajuns de 5 ani la Rosia, insa si atunci erau probleme mari, dar am vazut ca festivalul FanFest de anul acesta si cu activistii sai au avut din nou impact.

Sper astfel, ca la momentul oportun, sa isi aminteasca romanu’ cine este si sa le arate si celorlalti ca este stapan pe pamantul si viata lui.

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *