Pubertatea prematură. La fete

By on Jun 18, 2012 in Educatie, Gagici, Sex, Zi de zi

Vârsta medie la care fetelor începe să li se dezvolte ţesutul mamar a scăzut în ultimii 15 ani. Acum, acest proces începe să se manifeste când fetele sunt încă în şcoala primară. Stresul provocat de destrămarea familiei ar putea fi unul din principalii factori care le face pe fete se prezinte primele semne ale pubertăţii în jurul vârstei de 10 ani, spun oamenii de ştiinţă.

Sursa: http://www.descopera.ro/

Interesant cum încearcă să explice acest fenomen “oamenii de ştiinţă”. La fel cum spuneam într-un articol anterior, apar aceşti “oameni de ştiinţă” (adică “surse sigure”, sau “din interior”) care vin să ne explice de ce fetele de azi se fut mai devreme şi de ce copilele de 15 ani arată de 21. Stai să vezi vere, treaba stă aşea: cică este hormon care gâdile fata la cerebel şi-o face să-şi crească ţâţele mai repede decât o crescut la mă-sa şi-asta le cere le fete să vrea frecuş mai repede decât la mă-sa. Nu ştie oamenii ăştia de ştiinţă de ce, da ştie că d`aia e!

O teorie intersantă, preluată din discuţiile cu un prieten, ar fi că oamenii simt cumva, inconştient, apropierea de o mare reducere de populaţie. Ca exemplu ar fi perioadele istorice de dezvoltare fizică şi mentală diferită în funcţie de anumiţi ani. Da, evident, existau şi atunci copii (a se citit 12 – 15 ani) care aveau copii la rândul lor, asta în special datorită lipsei de metode şi medicaţii contraceptive. În secolul XIX, un boom tehnologic, al consum şi producţiei în acelaşi timp, dar şi a populaţiei acestui pământ, societatea a găsit a fi de bun gust creşterea vârste de căsătorie şi amânarea momentului potrivit de a aduce un copil pe lume. Asta şi-a găsit scuza în a crea condiţiile optime pentru creşterea copilului (o familie, o casă şi un job cu venit constant – destul cât să acopere cheltuielile soţilor plus a copilului). Astăzi media de vârstă a căsătoriilor în “lumea civilizată” este de 30 de ani (în România este de 31 de ani la bărbaţi şi 27,8 ani la femei, 2009). Înainte de Primul Război Mondial rata de naşteri în rândul populaţiei 12 – 18 a crescut considerabil. După cel de-al Doilea Război Mondial această rată a început să scadă uşor, iar momentul în care Ceauşescu-şi împlinea visele de construcţii megalomanice pe spinarea deţinuţilor politici (foarte mulţi) chiar dacă avorturile şi metodele contraceptive erau interzise, mai puţin prezervativele înţepate găsite pe la alimentară, numărul populaţiei a stagnat şi a intrat uşor într-un declin. În anii 1992 – 2000 Europa a intrat deja în criza generaţiei tinere, cei care acum susţin aproape dublul pensiilor.

Revenind la explicaţia specialiştilor, această dezvoltare direct sau indirect este influenţată de faptul că fetele astea cresc fără taţi. Pentru că divorţurile sunt dese şi cea mai mare parte din mame câştigă tutela. Stretul provocat de divorţ, sau lipsa unei întrumări paternale duce la generarea prematură a hormonilor care duc la pubertate. D`aia! Makes sense, right? NOT! Şi ce facem cu fetele care au crescut într-o familie normală? O familie în care toţi se iubesc sincer, chiar dacă mai există micile certuri şi neînţelegeri standard, au destul timp să-şi petreacă împreună, o familie unită, cu valori morale puternice … deci o familie normală. Ele sunt afectate “în fondul solidarităţii”? (la fel cum a fost cu tăierea salariilor de la bugetul de stat – adoptată şi de privaţi în acelaşi “fond”)

Şi acest studiu a costat milioane de dolari … pentru a afla nimic.
Go! Go! Government budget cuts!

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

One Comment

  1. misto articol.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *