Pula are o valoare mica, omul se devalorizeaza repede

By on Aug 23, 2010 in Business & Money, Educatie, Politica, Poze, Presa, Video

De la o gluma, jocul de cuvinte interlingvistice, am ajuns sa ma gandesc serios la devalorizarea omului. Pe scurt uite care-i treaba 1 pula e cam 0,14 dolari, sau 0,11 euro.

Valoarea pentru 1 pula

Oky, gluma ca gluma, dar omul cat valoreaza in ziua de astazi? Muuuulta multa lume valorifica omul dupa cate chestii poseda, dupa cati bani are in cont sau ce influenta materiala are asupra celorlalti. Multa lume judeca superficial, iar haina face omul in cele mai multe cazuri. Nimeni nu se gandeste ca poti gasi un prieten adevarat in oameni care-ti sunt inferiori tie, aproape toti privesc in sus si-si cauta “confidant”-ul (vezi video de mai jos) la oamenii mai puternici.

Omul de astazi, este o fractiune in numere si statistici. El este consumatorul, influentatul. Individul se rezuma doar la persoanele cu imagine publica bine definita, in rest totul se rezuma la numere. Pana si identificarea persoanelor (fie ca e vorba de politie, de un bilet de avion, un cont in banca) este facuta in asa fel incat sa nu existe “Ion”, omul care si-a cumparat biletul de avion pentru ca el defapt este un numar: CNP-ul. Artistii sunt evaluati altfel, decat restul persoanelor cu imagine publica. Ei sunt cei care valoreaza X ablume vandute, sau Z aparitii publice, pe scurt cati bani se pot face de pe urma lui. Nu conteaza cum se numeste artistul, sau care-i valoarea lui artistica (ce voce are, ce calitate au productiile omului respectiv, cum sta la capitolul imaginatie etc.).

Societatea incearca (prin aparente) sa-i apere si sa-i ajute pe cei defavorizati, insa in realitate sunt marginalizati. Orice politica si strategie adoptata de guvernanti nu va rezolva acest aspect al societatii, pentru ca este un element care se gaseste in natura, intre animale si plante: “cel mai puternic supravietuieste” si “cine nu se adapteaza moare”. Dar acum intra in discutie unde este “linia de plutire”, sau de supravietuire in acest caz. La animale e simplu: ori te aperi, ori ataci, pe cand oamenii traiesc intr-o societate in care limita asta de supravietuire este volatila (comandata, de obicei). Daca salariile s-au taiat cu 25% si X mii de persoane nu mai au cu ce sa traiasca, ce s-ar intampla daca ștacheta este ridicata mai sus si se taie cu 70% salariile, ori cresc preturile in asa fel incat doar 30% din populatie sa-si permita sa traiasca? Crize economice, razboaie si alte unelte se pot folosi foarte usor pentru a crea mediul ideal.. deci nici asta nu-i o problema. Oare cat de sus va urca aceasta “limita de supravietuire” a societatii de astazi, pana sa se opreasca din ascensiune, sa se stabilizeze.

Insa pe planul personal (pentru ca nu e vorba de conspiratie in articolu` de fata ci de valoarea omului de astazi) incearca sa analizezi ce oameni, pe care-i numesti prieteni, ai in jurul tau. In acest fel iti dai seama cat valorezi pentru ei si pe ce plan gasesc ceva de castigat de pe urma ta. Orice prieten (fara exceptie) gaseste ceva de castigat de pe urma ta, dar nu se rezuma la castiguri materiale. De exemplu tu castigi o persoana pe care te poti baza cand iti e greu, iar prietenul/prietena ta castiga acelasi lucru. Este o balanta care (involuntar) se echilibreaza. Problema e ca astazi foarte greu mai gasesti prieteni sa nu urmareasca planul material. Pana la urma, suntem prieteni (nu?) insa daca nu-ti permite bugetu` sa iesi cu noi in oras la cafea/suc/club etc. inseamna ca nu mai vrei sa faci parte din grupul nostru! Am observat dessituatia asta (din fericire eu nu am patit-o pana acum).

Mai jos am pus un clip cu un mesaj tare, despre 3 tipuri prieteni. E un discurs intr-o biserica (nu stiu de care) a unui pastor, pe la americani. Iar urmatorul clip este semnat de Deliric1 (label: Facem Records) si Silent Strike (label: La Strada Music) ce vrea sa fie un semnal de alarma pentru manipularea omului in societate. Iar ultimul clip 😀 e just a thing I love 😀 “Fuck you!” pentru ca “I guess the change in my pocket was not enought, so I’m like: Fuck you!”.
Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *