NOKIA N8

By on Feb 6, 2011 in Reviews, Telefoane

Aseară am visat ceva ciudat… nu, nu am visat că eram preşedinte (sunt sigur că voi fi preşedinte, deja nu mai este la stadiul de vis :P), însă era legat de telefonul personal. Cica mi-aş fi uitat bagajele într-un tren, inclusiv hanoracul şi iPhone-ul meu. Pfff… eram panicat, pentru că realizam că nu-l mai am! Nu am uitat visul, tocmai pentru că eram atât de marcat! Cel mai dureros era faptul că nu mai aveam cele aprox 1500 de contacte, mai apoi toate datele alea stocate pe spaţiul telefonului… Când m-am trezi mă gândeam ce telefon mi-aş lua în locul iPhone-ului (pentru divesitate).

Aşa că primul lucru ce l-am făcut (după spălat chipul şi cafea de dimineaţă) a fost să caut telefonul potrivit pentru mine în momentul de faţă (situaţia financiară şi nevoile mele de phone-geek). Am dat peste o creaţie drăguţă de la Nokia numită simplu N8. Jucăria a fost lansată pe piaţă pe 30 septembrie 2010 cu un preţ de 370 euro. În România preţul se învârte în jurul sumei de 2000 de RON prin magazinele online (cea mai buna oferta fiind pe evomag.ro).

Dacă acum ceva timp erau şmecheri cei ce aveau telefoane mobile, acum treaba s-a mutat spre mini-calculatoare. Defapt chiar asta e şi Nokia N8. Să-mi motivez afirmaţia citeşte ce poate smartphone-ul:

Încep cu memoria (pentru că am rămas marcat de visul meu), care se întinde ca regatul Împăratului Roşu`, de la 16 GB memorie internă, la 32 GB memorie externă! Sistemul Symbian^3 foloseşte o mică parte din cei 256 RAM. Procesorul de 680 MHz (cu arhitectură ARM de generaţia a 6-a) combinat cu Symbianu cel vânjos oferă utilizatorilor peste 250 de aplicaţii noi (din ce am citit pe net). Bun bun… dar vrem ce fresh, nu? Ceva mai interesant! Uite partea interesanta!

Partea de foto-video e în ritm cu viaţa IT de la ora actuala. Tehnologia apropiata de cea a calculatoarelor Desktop de acum un an – 2 este ceva la ordinea zilei. Spre exemplu N8-ul de la Nokia are VideoCore III Multimedia Engine cu placă dedicată 3D Graphics HW Accelerator. Asta înseamnă că poate 32 Mtriangles pe secunda, cu filmare şi redare HD. Camera telefonului are 12 megapixeli rezolutie, iar display-u` e pe tehnologie OLED cu capacitive touch (like iPhone!). E destul de mare, cu o rezolutie de 640 x 350 pixeli nHD si un ratio de 16:9 (cinema style :D).

Poate plictisesc pe cititorii non-tehnici aşa că am să-ţi spun pe scurt care-i treaba cu telefonu` ăsta:

1. Are foto/video/display foarte şmecher
2. Se mişcă repede, iar “să se blocheze” sunt şanse mici
3. Bateria te ţine între 350 si 700 de minute (în funcţie de ce faci cu telefonul: net – chat – talk – standby)
4. Arată drăguţ şi e uşor! 135 g cu 5 variante de culori (Alb argintiu, Gri închis, Portocaliu, Albastru şi Verde :D). Eh, acum poţi să-ţi asortezi telefonul la haine, gagica!
5. Are toate posibilităţile multimedia de la telefoanele de pe piaţă (care-s mai scumpe decât Nokia N8) şi e internet-friendly!

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *