Televizorul – o influenţă negativă

By on Nov 6, 2011 in Muzica, Video, Visual, youtube

TV junky Uite că nu sunt chiar atât de puţini oamenii care susţin că televizorul este o influenţă negativă asupra omului. Poate ar fi trebuit să încep altfel, cu faptul că eu nu mă uit la televizor decât foarte rar.

De scurt timp mi-am făcut făcut abonament la RDS-RCS şi am realizat televizorul este un drog în adevăratul sens al cuvântului. Orice produce depentenţă cu influenţe negative fizice şi/sau psihice este considerat drog. În această categorie intră toate substanţele interzise prin lege în această categorie, dar şi ţigările, alcoolul şi … televizorul.

“Televizorul nu are influenţe negative la nivel fizic” – muşchii se atrofiază datorită lipsei de mişcare; datorită concentrării asupra unui singur punct atrofiază musculatura oculară ceea ce poate duce la probleme de vedere;

“Televizorul nu are influenţe negative la nivel psigic” – activitatea de a “te uita la televizor”, comparată cu alte activităţi de informare (dacă acesta este scopul) are “darul” de a-ţi oferi totul pe tavă, iar creativitatea omului este mult inhibată. Prin această metodă foarte simplă, părerile oamenilor pot fi influenţate pentru că “aşa a zis la ştiri” sau doar pentru că “omu` ăla e specialist şi ştie ce spune”. Programele TV difuzate sunt pentru “entertainment” la un nivel artificial fără a provoca telespectatorul la gândire sau logică, iar restul materialelor difuzate sunt pline de violenţă în orice domeniu (de la omor, lupte, sarcasm exagerat, sexualitate exagerată, mesaje dure – aici intră şi deziluziile vândute de guverne, membrii partidelor şi alţi lideri sociali).

DEX-ul ne oferă o definiţie mai generală:

DEPENDÉN//T ~tă (~ți, ~te) 1) Care depinde (de ceva sau de cineva); în stare de dependență; subordonat. 2) (despre state, teritorii) Care este lipsit de autonomie (economică sau politică); lipsit de independență. /

În puţinele momente în care mă uit la televizor îmi dau seama că este nevoie să depun un efort destul de mare să NU mă mai uit, iar când sunt obosit şi nu depun acest efort rămân neproductiv şi … mă uit la televizor 🙂 M-am uitat în seara asta la începutul unui film, un thriller psihologic numit “Funny Games”. Este un film foarte interesant pus în scenă însă pe la jumătatea filmului mi-am dat seama că am o ură intensă în mine faţă de anumite personaje, inima îmi bătea repede şi dacă întâlneam un om în realitate care să semene la caracter sau fizic cu vreunul din acele personaje aş fi fost agresiv (nu neapărat fizic). Imediat ce am realizat chestiile astea am mutat canalul pe RealitateaTV. Prostii, unde politicieni din opoziţie şi guvernământ se contraziceau pe cine şi ce a făcut. Nu aveam nici un chef de aşa ceva, aşa că am închis televizorul şi m-am apucat să scriu articolul.

Printre altele am găsit şi piesa lui Bibanu mixXXL – Tu nu.

Sincer … îmi place 🙂 este ca o biografie detaliată a situaţiei din “show-biz”-ul românesc. Poate că în Bucureşti, la televiziunile naţionale salariile sunt altele, dar în rest este fix la fel. Bibanu MixXL – Tu nu (Mixtape)

In acest clip s-au folosit imagini preluate de pe canalele de televiziune romanesti. La aceasta piesa nu voi sterge nici un comentariu. P.S. Este un mixtape (deci nu-mi asum meritele pentru instrumental). Auditie si vizionare placuta.

Sursa imaginii: http://buzznet.com/

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

One Comment

  1. Iata ca mai sunt si valorosi si oameni care se remarca prin performanta si nu prin scandaluri si primele pagini de tabloide. O seara execelenta!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *