Valorile sociale inversate

By on Sep 24, 2015 in Educatie, Educatie, Politica mea, Presa, Zi de zi

Cât de mult suflet pune un dascăl în “copiii lui” se vede și se simte și nu se uită. Și se simte și acasă, în familie – știu pentru că am un dascăl iubit in familie. Azi e la modă să arunci noroi în toate valorile (puține) care mai există în societatea românească în special în medici, dascăli și preoți.

Poate cei lipsiți de valoare umană sunt geloși, poate ăsta e motivul pentru care aruncă noroiul și acoperă tot ce-i bun în ce fac alții. Scot în evidență rebuturile, profesori care bat copii, care dau meditații, medici care iau șpagă sau greșesc la locul de muncă, preoți bețivi sau lacomi ș.a.
DAR
nu arată învățătoarele iubite de copii (cele pe care de Crăciun încă le colindă “cu clasa” și după 10 ani), medicii care stau în operație 18 ore cu salariul minim pe economie după 10-14 ani de studii superioare (deloc ușoare), preoții care ajută sufletele necăjite și îngrijesc pe cei ce nu mai pot să se îngrijească singuri, uitați de restul societății.

Sper că democrația celor 25 de ani nu a șters complet valorile sociale firești, naturale. Niciodată fotbaliștii, politicienii sau trubadurii nu au fost mai cinstiți decât medicii, dascălii sau preoții în istoria umanității… cum se întâmplă azi, nu de alta dar e mai cool și hipsteresc așa. E foarte important de menționat că “în occident” nu e cum zice ProTVul și valorile nu sunt răsturnate cum ai crede, ba chiar sunt valorificate, promovate și respectate peste tot în țările civilizate.

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

3 Comments

 1. Zi un medic celebru, cinstit de toată lumea, de la anul 100 e.n.

 2. Nu trebuie să fie celebru să fie cinstit de lume, să ne gândim doar la medicii de la sat din anii 1900, sau medicii din războaie care au făcut mult bine şi au salvat multe vieţi dar nu au devenit bogaţi sau promovaţi în mass-media vremii.

  Dar să jucăm jocul:
  Dr. Alexander Fleming – inventatorul penicilinei
  Dr. Nicolas C. Paulescu, Ph. Frederick Banting, St. Charles H. Best – insulina
  Dr. Guy de Chauliac – Chirurgia Magna

  Dar faptul că fanii Steaua, Rapid, Dinamo, Botezatu` sau Columbeanca nu ştiu nici un medic celebru nu înseamnă că nu au existat.

 3. Scara valorilor A TREBUIT să fie inversată pentru că MARILE AVERI nu cu bun-simț se fac rapid, iar capitalism fără capitaliști nu se poate…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *