Windows 7b… cu drag

By on Jan 8, 2009 in Business & Money, Presa, WebIT

Windows7

Windows7

Dupa ce pe net circula vesti cum ca Microsoft pregateste un nou sistem de operare independent de platforma de rulare (interesant :D), inca mai incearca sa ne abureasca (pe noi, consumatorii) ca Windows nu moare. Chiar daca ei pregatesc inmormantarea Windows inca mai incearca sa ciuguleasca ceva de pe urma batranului.

Si uite asa jmekerasii de la Microsoft se apuca sa lanseze un Windows la care-i zice “7” 🙂 Denumirea noului sistem de operare este clar o optiune de la departamentul de marketing (“denumirile simple si clare sunt viitorul” ne spunea Seth Godin, un guru in marketing). Inca o chestie misto (realy?) este faptul ca se poate face download moca de pe net la versiunea beta a acestui SO… sa fie tot o optiune a echipei de marketing din Microsoft? Hai sa nu analizez acum SO-ul nou lansat de baieti, in schimb va dau stirea de pe Capital.ro unde am vazut prima data vestea minunata.

Steve Ballmer, seful Microsoft, a anuntat ca versiunea experimentala a noului sistem de operare Windows 7 va fi lansata maine.

“Suntem pe cale sa livram cea mai buna versiune de Windows care a existat vreodata”, a declarat seful Microsoft in cadrul salonului CES de la Las Vegas. “Windows 7 va face viata mai usoara si mai rapida”, a adaugat Ballmer, care a tinut sa enumere principalele calitati ale noului sistem de operare: “simplitate, fiabilitate, viteza”.

Versiunea beta va fi disponibila deocamdata doar in limba engleza. “Va incurajez sa-l descarcati”, a spus Steve Ballmer. Un responsabil al Microsoft a declarat ca versiunea finala va fi disponibila in ianuarie 2010, la 3 ani dupa lansarea sistemului de operare Windows Vista, sistem care a fost criticat inca de la lansare.

De aproximativ un an LINUX a evoluat fantastic. In domeniul utilizatorilor ultimele MANDRIVA si UBUNTU sunt fantastice. Au asemenari cu VISTA. Nu stiu cine de la cine se inspira, dar mi se pare ca este de ani de zile o reciprocitate. Pe server merg de 3 ani cu DEBIAN. Mi se pare cel mai tare, dar nu a evoluat in directia utilizatorilor de terminale. In plus necesita sapaturi intense, dar odata pus la punct, ofera administrare super, nemivorbind de stabilitate.

Eh… dar pana se lanseaza Windows 7 mai este putin 🙂 ca doar acum avem doar varianta BETA 🙂

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *