Cum se distruge o economie în 8 paşi

By on Feb 10, 2017 in Business & Money, Politica, Presa

Romania Furata

… şi totuşi oamenii să-i considere salvatori pe cei care i-au băgat în şomaj, au băgat în sărăcie comunitatea locală şi au distrus şansele de a reveni la normal.

Aceasta este reţeta distrugerii unei economii prin privatizări indiferent de guvern.

Am adăugat şi linkuri către diferite articole care arată ultimul ciclu în curs de desfăşurare, o predare de ştafetă a aceluiaşi scop final între politicieni care public sunt pe poziţii opuse. Totuşi proiectele “importante” sunt continuate, în timp ce oamenii protestează în stradă “împotriva cui trebuie”. Ca studiu de caz, la un nivel general (fără a intra în detaliile politice menite să ne fure vederea în perspectivă a situaţiei) am urmărit cazul Portului Constanţa. Să fie clar, precizez de la început că nu sunt susţinător sau membru al partidului PSD, sau PNL, sau USR, sau UDMR, sau ALDE, sau al vreunui alt partid politic din România.

Lunile trecute era în discuţie privatizarea Portului Constanţa (mai jos găseşti şi linkuri, surse) – “Las` că vin olandezii şi-l fac profitabil pentru noi.” = Pasul 5.
Azi e în discuţie un alt exemplu (nu m-am referit la privatizarea asta în articol) Tarom – “PSDiştii au numit la Tarom un director care falimentează firmele de stat! Huooo” = Pasul 1.

Studiul de caz: privatizare Port Constanţa şi schimbul de mâini guvernul Ponta – guverntul Cioloş. Aici avem un rezumat al predării de ştafetă între guvernele de diferite culori politice.

Precizăm că și fostul prim-ministru, Victor Ponta, a susținut listarea companiilor de stat, dar tot a unor pachete minoritate de acțiuni, ca și în cazul de față.

De asemenea, și Partidul Social Democrat, prin programul de guvernare, susține că dorește să listeze toate companiile de stat, tot cu pachete minoritare.

Partidul National Liberal, în programul de guvernare publicat în mai 2016, își exprima de asemenea intenția de a continua listarea companiilor de stat. (pag.95)

 

Sursa: http://www.factual.ro/

Pasul 1:
Noul partid de la putere numeşte un nou director specializat în căpuşat firme

Pasul 2:
După ce schema a fost pusă în practică şi firma nu mai are profit (pentru că orice venit e sifonat ca urmare a primului pas) foloseşte presa – bagă la rulat ştirea că partidul X (cine e la putere la ora actuală) e vinovat şi firma doar cheltuie banii publici cu o firmă care nu performează şi merge pe minus “de mulţi ani”. Bagă cifre, interceptări SRI, ziariştii investighează şi află secrete. Scandal public, multe like-uri, meme-uri, pagini împotriva corupţilor, presiune din partea “societăţii civile” (80 de ONGuri cu un total de 12 membri) – eventual nişte proteste sau strânse liste de semnături pentru schimbarea guvernului = se crează “rezistenţa împotriva corupţiei”. Începe campania de creare a unui brand de imagine personală cât mai strălucitoare ca lider al acestei rezistenţe. Reţine: eşti victima sistemului, dar te lupţi cu sistemul pentru a-l corecta în numele binelui societăţii.

Pasul 3:
Vino cu soluţia salvatoare: Dacă privatizăm “vin străinii” şi fac firma profitabilă, deci trebuie privatizat, măcar brandul să existe şi să aibă oamenii un loc de muncă. Ba chiar va creşte numărul de locuri de muncă după ce firma e pe profit, datorită “străinilor” cărora le-a fost privatizat.

Pasul 4:
Realizezi că ai folosit cuvântul “privatizat” care e asociat cu tot ce e mai negativ (din cauza privatizărilor Iliescene = cuvinte cheie: şomaj, sărăcie, fier vechi). Dacă este nevoie (directorul nu se conformează datorită presiunilor venite din partea presei) schimbă directorii din nou, dar păstrează aceeaşi echipă, astfel planul rămâne pe acelaşi curs. Schimbă subiectul discuţiei pentru a “curăţa” urmele subiectului – eventual un scandal despre mândria naţională, cheltuieli ne-necesare de la bugetul de stat şi/sau un obiect de artă?

Pasul 5:
Minte că nu privatizezi. Toţi te aplaudă, eşti salvator, “Îl vrem Prim Ministru pentru totdeauna!”. Ţi se aminteşte de ce ai fost pus în funcţia respectivă. Revii cu o altă declaraţie puţin mai târziu, la alt post de televiziune şi spui că “celălalt canal TV dezinformează. Nu privatizezi nimic, doar vinzi un pachet minoritar de acţiuni. Statul rămâne majoritar: 49% statul şi 51% dat la grupuleţe de firme”. În realitate toate grupuleţele sunt reprezentate ce acelaşi om în bordul de administraţie. Un exemplu de asemenea privatizare este Electrica (EL) unde statul deţine 48,75% iar privaţii deţin diferenţa. Toţi privaţii sunt reprezentaţi în Consiliul de Administraţie de Arielle Malard de Rothschild. Profiturile Electrica au scăzut de la această privatizare din 2013 comparat cu 2014, 2015, inclusiv 2016.

Pasul 6:
Trec 3-6 luni, poporul liber şi iubitor de scandaluri şi proteste uită. Fără să se ruleze în presa naţională se face injecţie de capital (pe hârtie), într-un an Statul Român rămâne cu 1% din acţiuni. “Privaţii” decid să-şi retragă capitalul (pe hârtie). Puţin mai târziu realizează că investiţia nu e profitabilă, bagă faliment şi vând totul la fier vechi = profitul acţiunii. Oamenii rămân fără locuri de muncă, intră în şomaj şi brusc realizează că pierderile de la pasul 2 erau de sute de ori mai mici decât pierderile prin ajutoarele sociale.

Pasul 7:
Trimite la presă şi rulează ştirea că Statul a vândut fabrica la fier vechi. Reia ideea că “toţi corupţii” din partidul Z (puterea de la ora actuală, nu neapărat acelaşi cu partidul X) au vândut ţara.

Pasul 8:
Alegeri, proteste, alianţe, UE/SUA sau alţii intervin “pentru binele poporului”. Se face schimb de putere în stat.

Pasul 1:
Noul partid de la putere pune director specializat în căpuşat firme.

Se continuă ciclul, cu alte feţe, alte nume de partide, dar cu aceeaşi oameni, aceleaşi unelte de manipulare, aceleaşi interese şi acelaşi “Bau Bau” în cazul în care nu ne conformăm.

Temă de casă: Exerciţiu de obiectivitate
Înlocuieşte linkurile de mai sus, inclusiv partidele (FSN, PSDR, PDSR, PNR, PUNR, PSD, PNL, PD, PDL ş.a.) cu cele potrivite pentru:
– Privatizarea Sidex Galaţi;
– Privatizarea Electrica Producţie/Hidro;
– Privatizarea băncilor cu capital românesc (Bancorex, Banca Agricolă ş.a.);
– Privatizarea Tractorul Braşov;
– Privatizarea Aro;
– Privatizarea Petrom;

Există cazuri de privatizări reuşite sau aproape reuşite? Sigur, Uzina Dacia care a fost preluată de grupul Renault. Însă în cazul acesta Renault este pe lista corporaţiilor plătitoare de taxe speciale (a se citi zero taxe), iar banii sunt scoşi din România şi depuşi în Franţa. Coincidenţa face ca în aceeaşi perioadă să vină iniţiative de “protecţie a mediului”, astfel apare taxa de înmatriculare. Maşinile mai vechi (şi ieftine) erau taxate mai mult decât cele noi, deşi motorizarea şi consumul ar fi fost mai mare la cele noi. De exemplu BMW 3.0i ultimul model din acel an avea taxa mai mică decât VW Golf 1.4 mai vechi cu 5 ani, pentru că una e nouă şi alta veche (chiar dacă prima e mai poluantă decât a doua). Maşinile noi sunt cele mai bune! Nu-ţi permiţi, nici o problemă, facem Loganul să-ţi poţi deschide liniştit încă o linie de credit.

Dar sigur… dacă ai crede în ce am scris mai sus eşti conspiraţionist şi nu ar fi ok. Şi doar ştim prea bine că TOŢI conspiraţioniştii fie vor să se simtă speciali (“prea mult egoism” pentru a trăi într-o comunitate), fie sunt nebuni şi trebuie izolaţi de restul oamenilor. Eşti rasist, anti-semit, intolerant cu diferitele orientări sexuale, rău, urât, prost şi puţi dacă nu crezi în ce spune acest om de ştiinţă, fost ministru al Educaţiei.

Ataşez şi interviul vestit cu “nesimţitul de Gâdea” şi cu “salvatorul ţării, Cioloş”, vezi de la minutul 30:00.


Cred că este evidentă discuţia dintre cei doi, fiecare folosindu-se de sursele afiliate intereselor lor, fiecare minţind pe diferite teme:
– Memorandumul Guvenrnului potrivit căruia vor a vinde un procent de pachete de acţiuni privaţilor, de la diferite companii de stat;
– Ştire publicată pe 4 Octombrie 2016;
– vestitul interviul Gâdea-Cioloş a avut loc pe 6 (sau 7?) Octombrie 2016;
– jumătare din presă a ţinut să sublinieze doar părţile în care Cioloş a avut dreptate şi au evitat complet părţile în care nu a avut, cum ar fi privatizarea Portului Constanţa;
Sursa 1: http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-21330333-exclusiv-guvernul-semnat-memorandum-pentru-vanzarea-unor-actiuni-oltenia-hidroelectrica-aeroporturi-bucuresti-portul-constanta-cfr-marfa-cazul-salrom-statul-putea-cumpara-partea-fondului-proprietatea.htm
Sursa 2: http://gov.ro/fisiere/stiri_fisiere/Memorandum_cu_tema_Necesitatea_valorific%C4%83rii_unor_pachete_de_ac%C8%9Biuni_de%C8%9Binute_de_stat_la_societ%C4%83%C8%9Bi.pdf
Sursa 3: http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/contradictii-in-declaratiile-lui-dacian-ciolos-si-dan-costescu-despre-portul-constanta-586163.html

 

Sursa pozei: http://www.cuvantul-ortodox.ro/

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

One Comment

  1. Ciolos , C Parvulescu , M Macovei au avut contact(burse, sponsorizri) inclusiv TOATE partidele politice(membri) de la G Soros
    In intervalul de 4-7 ani va avea loc Conflagratie militara MONDIALA

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *