Esti smecher ?

By on Oct 20, 2010 in Educatie, Zi de zi

Pentru a stabili regulile de baza… exista doua lumi. Total diferite, care au un singur punct de convergenta. Banii.

Daca esti mare, sau daca ai pula mare, sau ai putere fizica poti sa bagi in spital pe altu`, mai slab decat tine. Legea naturii… animalul mai mare supravietuieste, sau se impune pe un anumit teritoriu. In “regatul” maimutelor (aici intra de la maimutele paianjen pana la urangutani sau babuini), regele este cel mai puternic, automat cel mai viril din grup. El este cel care merita sa perpetueze specia, pentru a avea pui mai puternici pe viitor. In “lumea oamenilor” inca exista aceasta categorie. Cea de strada (sau padure, dupa situatie). Omu` care-i in stare sa dea mai tare cu toporu` (sau pumnu`) in tzeasta celuilalt e cel mai smecher din zona (zona lui). Cel cu puterea fizica. Practic, daca mama natura a hotarat ca pe tine sa te duca mai mult capu` decat brandu`, esti printre cei slabi.


A doua categorie se refera si la animale dar si la oameni. Mai putin la animalele de prada si mai mult celor care se bazeaza pe inteligenta sau memorie. Elefantii isi aleg conducatorul de grup dupa cel care retine mai bine zonele in care se poate hrani bine tot grupul. Acest tip de “smecherie” se aplica si astazi, la oameni, insa putin mai mult orientat spre starea de “bine”. In aceasta lume este mai influent cel care are mai multe relatii si cel care are (implicit) mai multi bani. Cel care poate baga in proces din orice prostie, sau cel care poate acuza cu dosare ascunse. Iar cel care este mai slab e cel “judecat”. Bataia asta in avocati, bani sau pile. Pun in ghilimele pentru ca niciodata nu e judecat, cat ii este deschis dosar penal si atat, in cel mai rau caz, dar nu face puscarie! Sau poate doar pe acte, insa niciodata fizic daca face parte din lumea celor care se lupta cu stiloul.

Cele doua lumi isi au convergenta in bani, dar automat este net superioara cea de-a doua grupa (in cazul oamenilor). Pentru ca este mult mai usor sa-l bagi la puscarie pe unu` decat sa-i rupi muia. Adica ai mai mult de castigat sa futi viitoru` unuia decat sa-i futi maxilaru` sau alte parti anatomice. Personal, consider smecher un om care are puterea de a influenta viitorul atuia, dar nu o face. Smecher nu este unu` care “se da” a fi smecher ci unul care este, dar nu apeleaza la aceste masuri decat daca este cu adevarat nevoie. N-o sa vezi un smecher sa provoace scandaluri prin club, pentru ca poate rezolva problema si altfel, altundeva, altcandva. Insa toate maimutele care le vezi prin club ca-s pompati cu muschi (probabil de la prea multa munca fizica, sau de la chimicale injectate sau baute pentru a creste) incearca sa se impuna la nivelul la care considera ei ca sunt vazuti de femele.

Femelele sunt o alta poveste. Putine sunt fetele care merg in club sa danseze si atat (cum spun ele… ca scuza ca merg in club). De ce nu danseaza acasa? Pentru ca trebuie sa fie vazute de lume. De ce trebuie sa fie vazute de lume? Pentru ca s-au gatit. De ce s-au gatit? Pentru ca si ele cauta un mascult destul de potent (din punctul lor de vedere) pentru a le insamantza, de preferat sa nu, dar macar sa le futa. Pai cand intri intr-un club in care limita inferioara trebuie sa-si permita sa bea jumate din meniu, automat ai de castigat cand ai o masina peste media celor din club. Si nu se rezuma la masina, cat la viitorul care-l poti oferi pentru moment. Pentru ca n-o sa-ti gasesti nevasta in club, decat prin circumstante total speciale (a se citi printre prieteni). Daca te-ai insurat cu una agatata in club fa-i un test. Nu-i da nici un banut pentru X timp. Da-te lovit in perioadata asta… vezi… mai sta cu tine, sau te lasa la greu?


Nu caut sa educ prin articolul asta, dar am fost in club in seara asta. Am vazut o gramada de parapante pe acolo. Am mers cu taxi-ul pentru a putea consuma CnH2n+1OH (alcool). Cand am fost ultima data am stat pe sucuri si am fost cu masina. Pentru ca pe chei este o sigla ce denota o anumita cantitate de bani in cont, nu a fost vorba sa “agat” ci sa aleg de cine sa fiu agatat. Frate! Parca astea au pile la portar! Sau poate au un simt olfactiv atat de bine dezvoltat incat stiu cum miroase combustibilul ars al unei masini peste o anumita suma! Sau… poate a fost doar coincidenta (desi s-a repetat faza de prea multe ori). Am ajuns in fata caminului, cocosii s-au luat la hartza. Fara sa fie vreo mimoza de fata, insa masurarea lor in muschi e necesara, mai ales dupa cateva pahare. Daca vreunu din ei e fiu de ministru si poate sa-l faca pe altu`, la fel de beat ca el, sa faca vreo 5 ani de puscarie… doar asa… de fantezie. Nu ai de unde sa stii… Pai atunci ce masori? Greutatea portmoneului (pentru ca portofel e gresit)? Sau greutatea brandului? Pana la urma degeaba esti cat un munte daca eu imi permit (si am pilele sa acopar tot) sa-mi iau un pistol si-ti bag unu` in teasta! Dar… pana la urma (in aceeasi masura) degeaba ai tu o groaza de bani daca esti prost si vine unu` de pe strada, total necunoscut, si-ti ia beregata. Prin coincidenta omu` e fratele celui bagat la parnaie.

Pana la urma cum e bine sa faci? Eu chiar nu inteleg! Da, evident, cel mai bine e sa nu te bagi in nici un conflict insa esti om(!) si automat intri in conflicte! Cum stii cu cine sa te bagi in conflicte si cu cine nu? Dar… de ce sa existe conflict? Pana la urma daca 2 oameni au un nivel peste mediu de inteligenta si sunt pe acelasi rang, eu cred ca s-ar intelege fara sa ajunga la conflict. Daca dai de unu` care vezi ca ti inferior… da-l in pizda mami lui si vezi-ti de treaba. Da-i dreptate si pe urma (daca are vreun sens efortul) demonstreaza-i ce ai vrut initial prin discutie.

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

4 Comments

  1. misto articolul! 10x!

  2. misto articolul! 10x!

  3. interesant….insa din pacate vad aceiasi veche problema ….o intrebare naste multe alte intrebari si tot asa, cu cat crezi ca ai inteles mai bine in ce lume te afli si in care incerci sa iti gasesti si tu locul(uneori si reusesti,alteori nu mai conteaza ) …cu atat mai mult iti dai seama ca de fapt nu stii nimic sau prea putin…din pacate ….

  4. interesant….insa din pacate vad aceiasi veche problema ….o intrebare naste multe alte intrebari si tot asa, cu cat crezi ca ai inteles mai bine in ce lume te afli si in care incerci sa iti gasesti si tu locul(uneori si reusesti,alteori nu mai conteaza ) …cu atat mai mult iti dai seama ca de fapt nu stii nimic sau prea putin…din pacate ….

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *