Moş Crăciun, cheltuiala şi ideile

By on Dec 13, 2011 in Educatie, Presa, Video, Visual, youtube

Şi pentru că e sezonul de cheltuială, perioada în care Moşu îţi spune că trebuie să cheltui pentru a-şi păstra brandul de “cel care dă cadouri copiilor cuminţi”. Anul acesta, ca şi câţiva trecuţi, bătrânelul burtos nu mai prea are finanţe… pentru unele familii.

Totuşi, “se ştie” că o mică atenţie drept cadou de Crăciun face cât 500 de cuvinte (pentru că o poză face cât 1000 de cuvinte). Sunt oameni care se simt bine să faca tot felul de cadouri persoanelor din jur. Nu aur, nu chestii de valori cu multe zerouri … chiar şi o ciocolăţică, mică şi ieftină e destul. E un semn că te-ai gândit la persoana care va primi cadoul tău.

Mos Craciun CapitalistPe lângă cheltuială mai există şi impasul în care multă lume intră: “ce să-i iau?”
Ca o joacă, Jimmy Kimmel (un prezentator de emisiune de prin iubita Americă) a propus telespectatorilor să le dea cadouri nasoale copiilor. Da` naşpa mă! Şi dobitocimea l-a ascultat. Este amuzant montajul de mai jos, însă cum ai puterea (ca părinte) să-ţi baţi joc de speranţele copilului tău pentru … TV. Pentru că alţii care se uită la emisiune să râdă de copilul tău.

Ei, hai să nu fiu prea rău pentru că ideea e faină şi amuzantă, asta pentru că nu sunt în locul copiilor din video-ul de mai jos. Cu ocazia asta poţi să arunci o mică privire la modul în care-şi cresc americanii copiii şi la ce educaţie de “cei şapte ani” din beci le oferă. Ca după vârsta de 21 de ani să se considere burici de Pămânţi mai mici (Pămânţii sunt mici, că americanii sunt destui – har Domnului!), să se plimbe prin lume cu gândirea asta şi dolăreii în buzunar ca până la vârsta de 28 – 30 de ani să fie proşti tobă (asta aşa tobă de … Crăciun) şi să se plângă că nu reuşesc să-şi găsească job “back home”.

Dar în spiritul Crăciunului, hai să râdem (pentru că în restul anului trebuie să fim sobri), hai să mai strângem din buci când vedem o prăjitură sau vreun kil de cârnaţ pentru că “e post şi e păcat”. Acum e ok să fim ironici, cât timp e amuzant, pentru că e perioada în care toată lumea iubeşte pe toată lumea.

Merry X-mass America!

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *