Sexul pentru o fata de 12 ani

By on Sep 24, 2010 in Educatie, Gagici, Sex, Zi de zi

Yep… si uite cum lipsa de educatie duce la situatii penibile. Si aici nu ma refer ca “omu` e needucat, pentru ca nu-l intereseaza” ci fix invers. Omul vrea sa stie, vrea sa invete, insa nu are un mediu in care sa aiba incredere sa se deschida cu intrebari (de multe ori personale). Sistem de “psiholog scolar” e mult depasit, in Romania, pastrandu-se ideea comunista in care psihologul scolii are “activitati didactice”, le spune compiilor de generala si liceu de tampoane, absorbante si prezervative dupa un text standard, repetat in fiecare an, fiecarei generatii.

Cum draq ne miram ca acum copiii ajung sa faca sex inca de la 10 – 12 ani, fara a-si cunoaste propriul corp (cel putin). Sexul promovat la TV este destul de motivant pentru oricine sa simta “nevoia” de a-si elibera stresul… de multe ori inexistent (mai ales la anumite varste). Curiozitatea asta despre sexualitate (tot domeniu` asta) exista de cand lumea, insa societate a gasit o metoda de educatie a tinerilor. Pana la comunism. Acolo ceva s-a pierdut, cel putin in sistem romanesc de informare din perioada respectiva.


Triburile isi invata copiii ce e normal, varsta normala in cultura lor de a-si incepe viata sexuala, de a lua o nevasta s.a.. In Marea Britanie (si celelalte tari dezvoltate) se duc campanii de informare atat referitor la efectele fizice cat si psihice a unei relatii sexuale… dupa cum zicea Bodu in articolu` asta: http://www.hgp.ro/super-tare/. Tinand cont ca “nu esti cul” daca inca nu ai facut sex pana la 15 ani (asta o stiu de la discutii cu copii vecinilor, cu care ma inteleg mai bine), cred ca ar trebui schimbat ceva atat la tactica de informare, cat si la a avansa varsta la care se poarta discutiile cu copiii. Degeaba vine una in fata unei clase si incepe sa povesteasca, sau sa ruleze un prezervativ pe o banana (si toata clasa rade cand psihologul/psiholoaga face chestia asta) pentru ca prea putini au curajul sa vorbeasca deschis despre un subiect “tabu” din punctul lor de vedere. Discutiile cu psihologul scolii ar trebui sa fie private, cu fiecare copil in parte, in acest fel discutia decurge altfel iar informatia transmisa prinde radacini in mintea copilului.

Cand eram la 10 – 12 ani, tin minte ca nu voia sa ne vanda “doamna de la magazin” prezervative. Noua ne trebuiau sa le umplem cu apa si sa le aruncam pe oameni de la etaj, sau alte glume de copii de genu` asta 🙂 Astazi, cand vine un copil de 10 – 12 ani la magazin si ia prezervative de la magazinu` de la colt, femeia se uita urat la el (de multe ori refuza sa-i vanda pachetu`). Am fost martor la o situatie de genu`. De ce? Pentru ca “ce-ti trebuie tie, mah copile, prezervative? Hai… pleaca de aici cu glumele tale proaste”… deci trebuie schimbat ceva si in mentalitatea parintilor (tot in sedinte de psihologie, cu psihologul scolii). Trebuie sa inveti parintele cum sa se comporte cu copilul si cum sa reactioneze la curiozitatile lui… mai ales la pubertate.

“Vrei prezervativ? Ia-l copile, da` macar sa-l folosesti! N-am nevoie de nepoti, cand tu inca n-ai voie sa conduci masina…”

Ce apare in imaginile de mai jos este foarte probabil sa fie pe bune (la fel cum se poate sa fie si o gluma proasta), insa nu putine sunt cazurile in care fetele ajung sa faca avort de prea multe ori, sau chiar sa nasca si sa-si omoare copilul. Nu doar oamenii saraci, pentru ca fetele dintr-o familie cu stare isi permit sa mearga la chiuretaj (sa sune mai bine… nu avort, ci chiuretaj!).

Cum fac fetele sex la 12 ani - poza 1


Cum fac fetele sex la 12 ani - poza 2


Cum fac fetele sex la 12 ani - poza 3

Liked it? Share it!
Fblike Twitter Youtube Pinterest Digg Delicious Reddit Stumbleupon

6 Comments

  1. Cum dracu e, ma, posibil? Comentariile is absolut delicioase, nevertheless. Dar si cu atata informare langa noi si tot dam de proaste d-astea, ma? 😐

  2. Cum dracu e, ma, posibil? Comentariile is absolut delicioase, nevertheless. Dar si cu atata informare langa noi si tot dam de proaste d-astea, ma? 😐

  3. Cum dracu e, ma, posibil? Comentariile is absolut delicioase, nevertheless. Dar si cu atata informare langa noi si tot dam de proaste d-astea, ma? 😐

  4. ask yahoo sau google, nu intreba pe forum :)) cred ca asta e lectia invatata de gagica. Nu cred ca a aflat din raspunsurile astea daca-i virgina sau nu.

  5. ask yahoo sau google, nu intreba pe forum :)) cred ca asta e lectia invatata de gagica. Nu cred ca a aflat din raspunsurile astea daca-i virgina sau nu.

  6. mnoah, da-o naibii…
    nu te contrazic, ai dreptate in tot ce ai spus.
    dar uite ca totusi este lume care NU VREA sa se informeze. daca imi raspunde cineva ca pe internet nu gasesti TOT ce vrei, ma impusc =))

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *